Bli medlem

Vilka är vi?

Lysekils Skid & Löparförening bildades 2012 i första hand för att vi ville delta i olika motionslopp under Lysekils namn. Grundarna av föreningen pratade om detta första gången under hösten/vintern 2011.

Det administrativa tog en hel del tid att få ihop för att kunna registrera sig som en ideell förening. Den 3:e maj 2012 kom äntligen meddelandet att vi antagits i Svenska Skidförbundet och därmed även i Sveriges Riksidrottsförbund. Vi tillhör Bohuslän-Dals Skidförbund och Västsvenska Idrottsförbundet.

Vi kom även fram till att det skulle vara kul om vi kunde utveckla vårt gemensamma intresse i träning, tex genom att arrangera gemensamma träningar och åka tillsammans till olika evenemang, som tex Göteborgsvarvet och Vasaloppet. Från början ville vi även kunna erbjuda någon föreläsning i löpskolning eller skidteknik och bara träffas för att diskutera och umgås.

Vi hoppades 2012 att det skulle finnas intresse för detta och att vi skulle bli några stycken... Nu 2023 är vi ca 300 medlemmar som springer, åker skidor, cyklar och tränar friidrott tillsammans, vilket vi är väldigt glada för!

Aktiviteter med LSLF

Vi gör massor av trevliga saker ihop, allt från våra måndagsintervaller och långpass, längdskidåkning, träningsläger, gemensamma resor till lopp till AW och fester.

Ute på vift tillsammans

Som medlem i Lysekils SLF kan du anmäla dig till lopp i klubbens namn. Vi är medlemmar i i 4 specialförbund: Svenska Friidrottsförbundet, Skidförbundet, Triathlonförbundet och Cykelförbundet.

Tillsammans med klubben har vi gjort ett flertal gemensamma resor till lopp, tex till Vasaloppet, Lidingöloppet, Sälen Fjällmaraton och Idre Fjällmaraton. Att träna och tävla tillsammans gör allt så mycket roligare.

Klubbmästerskap

Den 30:e maj 2020 höll klubben sitt första klubbmästerskap i 10 km. Vi sprang i omvänd jaktstart: man uppskattade sin tid på en mil. De som trodde att de skulle springa banan på 60 minuter eller längre startade 60 minuter innan tänkt målg, de som trode sig kunna springa på 50 minuter startade 50 minuter innan tänkt tid för målgång, osv. På det sättet kom vi i mål ungefär samtidigt.

Det var en relativt flack bana runt Lysekil och flera av oss sprang in på personbästa och alla såg ut att ha riktigt kul. Det finns önskemål om att vårt KM ska bli tradition. 

Vill du bli medlem?

Medlemsavgiften är satt till 200 kr/år eller 300 kr/år för hela familjen (i familj ingår barn och ungdomar tom 24 år). Medlemsavgiften betalas in senast den 31 januari varje år.
Inbetalning på bankgironummer: 868-0084 (Swedbank) eller swisha 1236033583
Skriv namn på inbetalningen (för samtliga familjemedlemmar vid familjemedlemskap).

Maila lysekilsslf@gmail.com med fullständigt personnummer.

Tack!

Våra sponsorer

Vi är glada och tacksamma att ha väldigt fina sponsorer. Tack för att ni stöttar oss i vår löp- och skidträning, och hjälper oss bedriva friidrott för barn och unga.